Nova vest
Tenis

Subota, 20.01.2018.

05:35

Miladinović krenuo ka tituli: Došao sam da osvojim AO

Mladi srpski teniser Marko Miladinović počeo je juniorski Australijan open pobedom u tri seta.

Izvor: AK

Autor: AK

Miladinović krenuo ka tituli: Došao sam da osvojim AO
Foto: Chris Markovic

Miladinović je savladao Brazilca Žoao Lukasa Reisa da Silvu sa 6:3, 6:7 (9), 6:3, posle skoro dva sata igre.

Srpski teniser je prvi set dobio iskoristivši prvi brejk za 4:2, nakon čega je odmah uspeo da spasi svoj servis, a potom i tri brejk lopte rivala na 5:3.

Drugi set je počeo brejkovima na obe strane, nakon čega Miladinović ne uspeva da nastavi niz, da bi Brazilac dobio set u traj-brejku, u kojem je Srbin tri puta spasavao set loptu. U trećem setu je "ekspresno" slomio rivala sa dva brza brejk za nedostižnih 5:0.

"Dobro sam ušao u meč, odlično odigrao prvi set. U drugom sam malo stao. Imao sam i brejk, on je vratio i tu se iskomplikovalo. Ostao sam pozitivan, smiren, on je otišao u toalet između drugog i trećeg, ja sam se smirio, malo razmislio, ušao odlično u treći set i završio. Odličan meč", rekao je Miladinović posle meča.

Miladinovića, drugog favorita turnira, u drugom kolu očekuje duel sa Amerikancem Tristanom Bojerom, koji je za sat vremena "počistio" Italijana Lorenca Musetija sa 6:3, 6:1.

"Spremao sam se dva meseca. Počeo sam sredinom novembra. Išao sam i u Keniju sa Jankom Tipsarevićem i Vasekom Pospišilom. To mi je donelo veliko iskustvo. Janko mi dosta pomaže. Baš sam se dobro spremao, prvenstveno za Australiju. Došao sam ovde sa ciljem da osvojim. Drugi sam nosilac, mislim da imam šanse. Imam težak žreb, ali ako se budem dobro ponašao, što je bio slučaj danas, mislim da ću daleko dogurati", istakao je mladi Srbin.

Uspešne kolege zemljaci Novak Đoković, Viktor Troicki, Dušan Lajović su mu veliki uzori.

"Oni su sjajni šampioni, mnogo se ugledam na njih. Kako se ponašaju na terenu, kako se koncentrišu na svaki poen. Kako treniraju. Najvažnije je da se uvedem u profesionalni život tenisera. Bitni su želja i rad, to nisam imao ranije, ali sada imam kako sazrevam polako", kaže Miladinović.

Kao iz topa je ispalio šta su mu ciljevi u 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve