Nova vest
Tenis

Subota, 20.01.2018.

04:55

Epski meč – broj 1 "preživela" maraton sa 15:13!

Rumunka Simona Halep i Amerikanka Loren Dejvis odigrale su jedan od najboljih mečeva u istoriji Australijan opena u ženskoj konkurenciji.

Izvor: AK

Autor: AK

Epski meč – broj 1
Foto: Getty images

Halep je posle skoro četiri sata igre pobedila Dejvis posle preokreta sa 4:6, 6:5, 15:13 i plasirala se u osminu finala AO.

Njih dve su izjednačile rekord Grend slema u Melburnu odigravši čak 48 gemova. Ponovile u rezultat Čande Rubin i Aranče Sančes Vikario koje su 1996. igrale 6:4, 2:6, 16:14 u četvrtfinalu turnira.

Dejvis je imala 25 vinera više od najbolje teniserke sveta, ali je propustila tri meč lopte na 11:10. Prva dva seta su bila sasvim obična, dok je treći trajao skoro dva i po sata.

Teniserke su u tom periodu meča imale čak 27 brejk prilika, od ukupno 38, a iskoristile su devet. Svaki put je do prednosti dolazila Halep, ali nije uspevala da u potpunosti uništi sjajnu defanzivu Amerikanke.

Na 11:11 Dejvis je morala i da dobije medicinsku pomoć zbog problema sa prstima, dok je Rumunka pretrčala skoro pet kilometara i često imala problema da ostane na nogama.

"Nemam pojma kako mi izgleda zglob. Skoro sam mrtva", rekla je Rumunka posle meča.

Ženski broj 1 će u osmini finala igrati sa boljom iz duela između Ešli Barti i Naomi Osake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve