Nova vest
Tenis

Sreda, 17.01.2018.

06:53

Conga prošao kroz iglene uši, Čilić siguran

Žo Vilfred Conga je posle velike drame bio bolji od Denisa Šapovalova, dok je Marin Čilić bez većih problema savladao Portugalca Žoaoa Souzu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Conga prošao kroz iglene uši, Čilić siguran
Getty Images

Očekivalo se da će meč između Conge i nadolazeće zvezde svetskog tenisa, Kanađanina Denisa Šapovalova biti veoma zanimljiv i uzbudljiv i prognoze su se obistinile. Na kraju, slavio je iskusniji Francuz sa 3:6, 6:3, 1:6, 7:6, 7:5, ali Šapovalov će dugo žaliti za propuštenom prilikom jer se slobodno može reći da je jednom nogom već bio u trećem kolu.

Meč je trajao tri sata i 39 minuta i obeležile su ga oscilacije u igri oba tenisera. Po sistemu "toplo hladno", setove su naizmenično osvajali Šapovalov i Conga, sve do tog dramatičnog petog seta u kojem je Francuz načinio preokret za priču.

U prvom setu, Šapovalov je napravio brejk u četvrtom gemu što mu je bilo dovoljno da osvoji početni set. Francuz je uzvratio u narednom delu igre brejkom u šestom gemu, što mu je takođe bilo dovoljno za set, da bi u trećem setu Šapovalov ponovo pustio ruku i brejkovima u drugom i šestom gemu stigao do 6:1 i prednosti od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu nije bilo brejka i Conga je boljom igrom u taj brejku uspeo sebi da obezbedi igranje petog seta. Tada je, mimo očekivanja, Šapovalov uspeo da se vrati psihološki i uz brejk u drugom gemu stekne prednost od 3:0, potom i 4:1 i 5:2. U osmom gemu je bilo tesno i Kanađanin je bio na svega dva poena od pobede, ali se Conga nije predavao. Našao je snage za potpuni preokret, dva puta je oduzeo servis mladom Kanađaninu ruskog porekla, a u 12. gemu je iskoristio i prvu meč loptu.

U narednom kolu Congu očekuje okršaj sa boljim iz duela Viktora Troickog i Australijanca Nika Kirijosa.

Kada je reč o šestom nosiocu, Hrvatu Marinu Čiliću, on je bez većih problema izašao na kraj sa Portugalcem Žoaom Souzom. Čilić je za 107 minuta igre ispalio 20 as servisa i pri tom nije dozvolio protivniku nijednu brejk loptu.

Marina u trećem kolu očekuje Amerikanac Rajan Herison koji je savladao Urugvajca Pabla Kuevasa, 6:4, 7:6, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve