Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.01.2018.

11:00

Da li organizatori rade na štetu Đokovića?

Mnogo prašine na Australijan openu diglo se oko tretmana koji imaju određeni igrači, posebno kada su u pitanju rasporedi mečeva po terminima i stadionima.

Izvor: B92

Autor:B92

Da li organizatori rade na štetu Đokovića?
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Jedan od onih koji su "najlošije" prolazili bio je naš Novak Đoković – dva od tri puta igrao je na ‘Margaret Kort areni’, dok je duel sa Gaelom Monfisom morao da igra na skoro 70 stepeni Celzijusa.

Novakovi navijači, ali i brojni novinari i analitičari nisu bili zadovoljni takvim odnosom prema šestostrukom šampionu, posebno jer je u dva navrata Aleksander Zverev, bez obzira što je četvrti na svetu, dobijao prednost na ‘Rod Lejver areni’.

"Uvek stvari gledam sa vedrije strane. Igrao sam dva od tri meča na ‘Margaret Kort areni’, što mi se ovde nije desilo u poslednjih 10 godina", rekao je Đoković srpskim medijima.

Uprkos činjenici da nije igrao šest meseci prošao je relativno rutinski u četvrtu rundu, osetio je male bolove u levoj nozi, ali ističe da to nije preveliki problem, već verovatno reakcija na dug i izuzetno težak okršaj sa Monfisom u nehumanim uslovima.

"Mislim da mu ljudi iz organizacije čine uslugu kada ga tretiraju kao g***no", brutalno iskren bio je legendarni Džon Mekinro koji radi kao novinar u Melburnu.

Za to vreme, Rodžer Federer je sva tri svoja duela igrao na ‘Lejveru’ i svi su bili u večernjim terminima, pa nije morao da se bori sa teškim uslovima. Ostvario je tri lagane pobede, dok je prvi igrač na ATP listi Rafael Nadal takođe lako prošao, uz jednu posetu ‘Margaret Kortu’.

"Znate isto kao i ja da dok jedan igrač nastupa uveče, ostali igraju preko dana. Tu su televizija, prodaja karata, postoje igrači koji ostvaruju više od drugih. Zbog toga neki igraju u udarnom terminu, a drugi ne. To je lako razumeti. Nema tu priče o fer i ne fer", pecnuo je Nadal Federera i organizatore koji su izuzetno blagonakloni prema Švajcarcu.

Ipak, najbolji srpski sportista nije želeo previše da ulazi u tu temu, već je fokus usmerio samo na ono što ga zanima – teren.

"Sada bih mogao da na tu situaciju gledam negativno i kažem – ‘šta oni imaju protiv mene? Zašto drugi imaju prioritet?’. A mogu i da prihvatim situaciju kakva jeste i izvučem najbolje iz tih okolnosti. Nemam zamerke, ne želim da se usredsređujem i trošim energiju na rasprave, nagađanja, osude ili slično. Te stvari trenutno nisu moje svakodnevice, nema razloga za to".

Ben Rotenberg, jedan od novinara "Njujork tajmsa", kazao nam je da je potpuno suludo da se najuspešniji teniser u istoriji turnira, bez obzira na trenutni plasman, tako tretira na Australijan openu.

"Vratio sam se posle šest meseci, da li igrao na ‘Rod Lejveru’, ‘Margaret Kortu’ ili nekom 26. terenu, sve mi je jedno. Samo želim da igram, da osetim takmičarski duh koji nisam toliko dugo i to je sve. Pretpostavljam da ću od sada igrati na najvećem stadionu, mi upućujemo zahteve, oni nekad prihvate, a nekada ne. To je sasvim u redu, nisam jedini", zaključio je Đoković u želji da se potpuno isključi iz priče o nepravednosti organizatora.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve