Nova vest
Tenis

Petak, 19.01.2018.

15:00

Ferero: Ne sumnjajte u povratak Novaka, znam koliko može

Huan Karlos Ferero, nekadašanji španski teniser, a sada trener Aleksandera Zvereva, ne sumnja u povratak Novaka Đokovića u sam svetski vrh.

Izvor: B92

Autor:B92

Ferero: Ne sumnjajte u povratak Novaka, znam koliko može
EPA/GERRY PENNY

Đoković je u četvrtak prošao u treće kolo Australijan opena teškom pobedom nad Gaelom Monfisom u četiri seta, pošto je meč igran po temperature od 40 stepeni Celzijusa.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

"Novak je jedan od najboljih tenisera svih vremena. Osvojio je toliko toga u karijeri i nema sumnje da će ponovo biti u samom vrhu. Ispred sebe ima još nekoliko godina, to je sigurno, karijere su se sada produžile. Nemojte brinuti za njega, dokaz je i trijumf protiv Monfisa", rekao je Ferero za B92.net, a onda prokomentarisao duel sa Francuzem.

"Bilo je pakleno, videlo se das u se mučili na terenu".

Ferero je igrao do 2012, ali se prošle godine vratio u Barseloni i odigrao u dublu, ali se na treninzima i dalje vidi da je izuzetno spreman.

"I dalje sam u treningu, mogu dobro da udaram", kroz smeh je rekao, a onda nastavio:

"Dugo sam se bavio tenisom, završio sam karijeru, ali sam ostao na turu. I sa Đokovićem sam igrao nekoliko puta, zato znam koliko može (Novak ima 2-1 u međusobnom skoru). Tenis se mnogo promenio i stalno napreduje".

Njegov pulen Aleksander Zverev trenutno je četvrti na svetu i, po mišljenju mnogih, glavni je favorit da nasledi aktuelnu generaciju.

"Izuzetno je talentovan i vredan. Naporno radi i želja mu je da svakoga dana bude bolji. Gledam ga svakoga dana i verujem da može mnogo da napravi", zaključio je Ferero za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu