Nova vest
Tenis

Petak, 19.01.2018.

08:00

"Ludnica", obožavanje Agasija i "Novakov lakat je sve bolje"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavio je put na Australijan openu, a u petak počeo pripreme za duel sa Albertom Ramos-Vinjolasom.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Michael Babiæ

Đoković je preživeo duel sa Monfisom u četvrtak, a u petak je u 13.00 časova po lokalnom vremenu odradio trening, kako bi se dodatno navikao na velike vrućine u Melburnu.

Osim ekipe koja je ponovo bila u punom sastavu, društvo mu je pravio australijski teniser Aleks Bolt, koji je u prvom kolu izgubio od našeg Viktora Troickog u pet setova.

Bolt je mnogo bolje od prethodnih sparing partnera pomogao Novaku kod svih željenih vežbi, dok je srpski igrač prilikom jednog udarca dozvolio sebi da pod inercijom padne među brojne navijače koji su bili naslonjeni na ogradu.

Azijatkinja koju je bukvalno zagrlio je toliko vrištala da nekoliko minuta nije mogla da dođe sebi, što je bio samo početak opšte histerije na terenu broj 16. Navijači su potom veoma glasno počeli da dozivaju Andrea Agasija, koji je nekoliko puta samo mahnuo, ali je pod naletom brojnih zahteva morao da priđe i potpiše nekoliko loptica.

Legendarni Amerikanac mogao je da ostane čitav dan na terenu koliko je bilo prisutnih fanova, ali je on brzo otišao i pustio Đokovića da se fotografiše.

Za to vreme njegov menadžer Edoardo Artaldi se raspitivao da li igrači koji su u njegovom delu žreba danas igraju mečeve u duplu, šaleći se sa nama da bi bilo idealno da ostanu po pet sati na temperaturi od 40 stepeni.

Članovi tima su po izlasku sa terena malo sačekali svog pulena, a njegov fizioterapeut Ulises Badio je na moje pitanje dao odgovor koji će obradovati sve Novakove navijače.

"Da, Novak je odlično. Lakat je sve bolje", kazao je omaleni Argentinac.

Đokovića u trećoj rundi u subotu igra protiv Alberta Ramos-Vinjolasa iz Španije, njih dvojica otvaraju večernji termin na 'Margaret Kort areni' od 9 ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve