Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 15.01.2018.

08:15

Povreda je prošlost, Novak namestio ruku pred početak (FOTO)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odradio je poslednji zvanični trening pred nastup na ovogodišnjem Australijan openu.

Izvor: B92

Autor:B92

Povreda je prošlost, Novak namestio ruku pred početak (FOTO)
Foto: B92/Nikola Ðukiæ

Đoković je u ponedeljak trenirao na terenu broj 16 u društvu čitavog tima, a sparing partner bio mu je Felisijano Lopes iz Španije.

Novaka su dočekale pune tribine navijača koji su ga glasno pozdravili i vikali da im je nedostajao, a on im je brzo odgovorio.

"I vi ste meni nedostajali", rekao je Đoković pripremajući se za početak.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

Nakon uobičajenog prebacivanja i zagrevanja, obojica igrača odigrali su nekoliko poena na mreži, tokom kojih se desila zanimljiva situacija – pošto su nekoliko puta "prozvali" Andrea Agasija, legendarni Amerikanac je gađao Španca koji je uspeo da se skloni na vreme.

Očigledno je bilo da dobru atmosferu ne može da pokvari ni kiša koja je ozbiljno padala u tim trenucima.

Usledio je najintenzivniji deo treninga, odnosno pravi poeni, kada je bilo očigledno da se Đoković nalazi u sve boljem fizičkom stanju. Udarao je lopticu bez straha, odlično servirao i Lopes je mogao samo da mu čestita na nekoliko sjajnih vinera.

Osvajač 12 Grend slem titula ponovo je imao rukav na desnoj ruci, ali će, po svemu sudeći, biti potpuno spreman za prvi duel sa Donaldom Jangom.

Vrhunac oduševljenja na tribinama dogodio se po okončanju treninga, iako je Agasi rutinski "iskulirao" navijače jednim naklonom, pošto je Novak prišao da potpiše autograme i fotograviše se. Nekoliko devojčica, pretežno iz Azije, ushićeno je vrištalo zbog potpisa na transparentu na kojem je pisalo "Nole, ti si naš broj 1". Još bolje od njih prošao je jedan dečak koji je dobio kačket od srpskog tenisera.

Đoković će takmičenje u Melburnu početi u utorak na 'Margaret Kort areni', a taj duel na programu oko 4.30 ujutru po sredonjoevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve