Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.01.2010.

02:22

Zimonjić i Nestor u finalu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner Danijel Nestor plasirali su se u finale Australijan open u konkurenciji dublova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni su savladali Iva Karlovića i Dušana Vemića sa 6:4, 6:4 za nešto vie od jednog časa igre. U oba set odlučio je po jedan bretjk koji su drugi nosioci napravili na Vemićev servis. Srpsko-kanadska kombinacija će u okršaju za trofej igrati protvi prvih nosilaca Boba i Majka Brajena, koji su bili bolji od Mihaela Kolmana iz Nemačke i Finca Jarka Nieminena sa 6:1, 6:4.

Ovo je Zimonjićev ubedljivo najbolji rezultat na Ozi openu do sada – prošle godine je igrao u četvrtfinalu, a pre toga je isti rezultat ponovio jedino još 2006. godine. Nestor i on na putu do finala izgubili su samo jedan set – u polufinalu od Klemona i Erliha, a tada su bili prinuđeni i da spasavaju meč loptu.

Dušan Vemić je sada sa Karlovićem ponovio uspeh sa Rolan Garosa 2008. godine, kada je sa Brunom Soarešom takođe igrao polufinale. Ovaj rezultat trebalo bi da srpskog tenisera sa sadašnje 88. pozicije digne na Top 50 već od sledećeg ponedeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve