Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 22.11.2021.

12:00

Počinje prodaja ulaznica za najveći sportski događaj u Srbiji

Ulaznice za najveći sportski spektakl ikada organizovan na našim prostorima uskoro kreću u prodaju.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Počinje prodaja ulaznica za najveći sportski događaj u Srbiji
Foto: Srpski atletski savez

Smotra najboljih atletičara sveta u prestonici Srbije zakazana je za period od 18. do 20. marta 2022. godine kada će pod svodovima Štark Arene biti održano Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani.

Zvanični partner za prodaju karata za ovaj planetarni atletski skup je firma Tickets na web lokaciji tickets.rs.

Srbija i grad Beograd ugostiće preko 1000 atletičara, trenera i oficijalnih lica iz više od 150 zemalja sveta.

Najveća imena, asovi kraljice sportova sa svih strana meridijana boriće se za titulu svetskog šampiona upravo u našem gradu, a među njima biće i svetski rekorder u skoku motkom Armand Duplantis, svetska šampionka na 1500 m Sifan Hasan, bronzana sa olimpijskih igara u Tokiju na 400 m prepone Femke Bol, dvostruki olimpijski osvajač zlatne medalje i svetski rekorder u bacanju kugle Rajan Krauzer.

Atletika koja je temelj i polazište svih sportova nastavlja sa tradicijom organizacije velikih takmičenja u gradu na ušću dve reke, našem Beogradu.

Više od pola veka, tačno 52 godine, proteklo je od kako je Beograd bio domaćin četvrtih Evropskih atletskih igara u dvorani, u najboljoj arena kraljice sportova u tom vremenu, premda improvizovanoj u Hali 1 Beogradskog sajma.

Odlična borilišta donela su tri nova svetska rekorda i odluku evropske atletske kuće da se od 1970. godine održavaju evropski šampionati u dvorani.

Pre devet godina naša zemlja bila je domaćin Evropskom prvenstvu u krosu, a pre više od četiri godine ugostila je najbolje atletičare starog kontinenta, na Evropskom šampionatu u dvorani 2017.godine.

Organizacija ovog takmičenja je po mišljenju stručnjaka donela niz novina koji su postali standardi za naredna prvenstva.

Verujemo da će Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022. pomeriti sve granice i biti sinonim za kvalitet, efikasnost i gostoprimstvo planetarnih atletskih smotri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 d

U fokusu

Vidi sve