Ivana Španović: "Mogu još bolje"

Velika nada srpske atletike 20-godišnja Ivana Španović osvojila je odlično peto mesto na trećem ovosezonskom mitingu ’Dijamantske lige’, koji je održan u Oslu.

LBIzvor: zvanični sajt Norveska
Podeli

Ona je na svom premijernom nastupu u tom takmičenju ostvarila svoj najbolji rezultat u sezoni – 6,65 metara.

“Očekivala sam bolji rezultat, ali sam ipak zadovoljna. Skočila sam najbolji rezultat sezone. Sve ovo je za mene novo, sjajna atmosfera, ogromna podrška publike. Bilo je zanimljivo i vrlo napeto do samog kraja”, istakla je Ivana Španović.

Ivana je svoj najbolji skok imala već u prvoj seriji, da bi potom u drugoj i trećoj seriji usledila dva prestupa. U četvrtoj seriji zabeležila je skok od 6,18 metara, u petoj je skočila 6,43 metara, da bi takmičenje završila sa rezultatom 6,45.

Španovićeva, kojoj je ovo prva sezona u seniorskoj konkurenciji, istakla je još jednom da je njen prioritet Evropsko prvenstvo.

Znam da mogu još bolje i žao mi je što večeras nisam skočila dalje. Međutim, sve je podređeno Evropskom prvenstvu u Barseloni, a glavna stanica na putu do Barselone je Evropsko ekipno prvenstvo II Liga koje se održava 19. i 20. juna u Beogradu, na stadionu Crvene Zvezde. Skakaću pred domaćom publikom, na stadionu za koji me vezuju zlatne uspomene sa Univerzijade. Nadam se da ću zajedno sa celom reprezentacijom i ove godine slaviti na ‘Marakani’, samo ovog puta pobedu Srbije i ulazak u I Ligu Evrope“, dodala je Ivana.

Zadovoljan je bio i trener Goran Obradović.

Zadovoljan sam i rezultatom i plasmanom. Ovo je veliki uspeh za srpsku atletiku, sama činjenica da uopšte imamo predstavnika na mitinzima ‘IAAF Dijamantske lige’ je ogroman napredak u sprskoj atletici. Ivana je odlično skakala – u drugoj i trećoj seriji imala je skokove preko 6,70 metara, ali nažalost sa vrlo malim prestupom. Publika je bila sve vreme uz nju i ta podrška joj je mnogo značila - idemo dalje”, istakao je Obradović.

Miting u Oslu je bio drugo veliko takmičenje za Ivanu Španović u novoj sezoni, pošto je pre dve nedelje na mitingu u južnokorejskom Daeguu osvojila treće mesto sa skokom od 6,37 metara.

Atletika