Izvor: B92

Internet stranica Metro je sprovela istraživanje koje bi trebalo da odgovori na pitanje koje su to najjeftinije evropske destinacije za putovanje udvoje, bilo da su u pitanju parovi ili prijatelji.

Metro je sproveo istraživanje koje nam otkriva 15 najjeftinijih destinacija za putovanje u paru. Interesantno je da listom dominiraju gradovi iz našeg okruženja, tačnije gradovi Crne Gore i Severne Makedonije, dok se naša prestonica nalazi na devetom mestu. Putovanje za dvoje u Beogradu će vas koštati oko 400 evra, naveli su, dok se Niš nalazi na 12. mestu.

Podgorica

Na vrhu ove liste našao se glavni grad Crne Gore, Podgorica. Dvodnevni odmor za dve osobe u ovom gradu iznosi 260 evra. U to je uključena prosečna cena avionskih karata za dve osobe, dva noćenja, večera i određeni izleti.

Skoplje

Skoplje u Severnoj Makedoniji se nalazi na drugom mestu, s prosečnom cenom putovanja od oko 320 evra. Večera je čak nešto jeftinija nego u Podgorici i iznosi 23 evra, ali je piće skuplje i iznosi oko 15 evra.

Debrecin

Debrecin i Segedin, poznati mađarski gradovi, nalaze se na trećem mestu, odnosno na četvrtom mestu na listi. U Mađarskoj će vas putovanje za dvoje koštati oko 350, odnosno oko 380 evra.

Lista najjeftinijih gradova za putovanja za dvoje izgleda ovako:

1. Podgorica, Crna Gora
2. Skoplje, Severna Makedonija
3. Debrecin, Mađarska
4. Segedin, Mađarska
5. Varšava, Poljska
6. Sofija, Bugarska
7. Lublin, Poljska
8. Tuzla, Bosna i Hercegovina
9. Beograd, Srbija
10. Prag, Češka
11. Priština, Kosovo
12. Niš, Srbija
13. Kišinjev, Moldavija
14. Banjaluka, Bosna i Hercegovina
15. Vilnjus, Litvanija

Istraživanje takođe otkriva i najskuplje evropske gradove za putovanja. Najkuplji na listi je Cug u Švajcarskoj sa prosečnom cenom dvodnevnog boravka za dvoje od 1.150 evra.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.