Foto: Depositphotos/microgen
Foto: Depositphotos/microgen

Magični Rio de Žaneiro: Evo zbog čega je ovo jedan od najlepših gradova na svetu FOTO

Podeli

Rio de Žaneiro je jedan od najlepših i najvećih gradova na svetu koji vredi posetiti.

Rio de Žaneiro je jedna od najlepših destinacija na svetu, a ima pregršt prelepih mesta koje možete tamo da posetite. Grad ima zanimljivu kombinaciju urbanih elemenata, ali i kulturu koja odiše nekim prošlim vremenima. Iza ovog grada uzdižu se prelepa brda i obiluje dugim plažama, pa je izuzetno popularan među turistima.

Nikako ne smemo da zaboravimo zadivljujuću istoriju fudbala koja postoji u ovom gradu, ali i u celom Brazilu. Ukoliko se prvi put nađete u ovom gradu, može da vas zbuni to što nećete znati gde pre da odete. Imajte na umu sledeća mesta.

Glava šećera

Foto: Gettyimages/rocharibeiro
Foto: Gettyimages/rocharibeiro

Ovo je jedna od glavnih atrakcija u Riju i prvo mesto koje turistima padne na pamet da posete kada dođu u grad. U pitanju je kamen koji se uzdiže iznad luke u visini od 390 metara. Liči na ostrvo koje je povezano sa kopnom malim nasipom. Kada se popnete na vrh možete da uživate u očaravajućem pogledu.

Kopakabana

Foto: Depositphotos/Celso Diniz
Foto: Depositphotos/Celso Diniz

U pitanju je grad sa jednom od najdužih obala, a Kopakabana je poznata po modernim zgradama i starim građevinama koje čuvaju istoriju grada. Grad je dom poznatog hotela Kopakabana, koji je podignut dvadesetih godina prošlog veka i to su bile njegove najbolje godine. Bio je poznat po glamuru i eleganciji, piše Topworldtravels. U ovom gradu uživaćete u vožnji nepreglednim plažama i moći ćete da učestvujete u brojnim aktivnostima.

Marakana

Foto: Depositphotos/Curioso_Travel_Photography
Foto: Depositphotos/Curioso_Travel_Photography

Ono od čega u ovom gradu ne možete pobeći jeste fudbal. Zemlja je dala najbolje fudbalere svih vremena, među kojima je najpoznatiji Pele. Kada dođete ovde, zavolećete fudbal, čak i ako niste ništa znali o tome ranije, jer ćete osetiti strast meštana koja će vas poneti. Rio je dom jednog od najvećih stadiona na kome su se odigrale olimpijske igre.

Nacionalni park Tižuka

Ovaj nacionalni park poznat je po statui Isusa Hrista, ali i po šumi koja se prostire na 3.300 hektara. To je jedna od najvećih šuma na svetu, a zasađena je 1850. godine. Sa ovog mesta imaćete odličan pogled koji oduzima dah. Ima mnogo vodopada koji daju šumi posebnu draž. Ovde ćete moći da uživate u zelenilu, istražujete šumu i vidite životinje.

strana 1 od 17822 idi na stranu