Izvor: Izvor: telegraph.co.uk

Autor: {"id":190528,"id_news":737744,"name":"","surname":"Izvor: telegraph.co.uk"}

Australiljska avio kompanija Qantas našla se u centru pažnje javnosti, nakon što je putnicima na jednom komercijalnom letu prikazivala film sa Denzelom Vašingtonom u kome se avion kojim on pilotira srrušio.

Holivudski film "Let" u kome Denzel Vašington glumi problematičnog pilota počinje dramatičnim scenama gubitka kontrole nad avionom, letom naopačke i padom na zemlju.

Uprkos svojoj odluci da putnicima ponudi ovakav vid zabave, predstavnici kompanije su u izjavi za javnost insisitirali da ona neće prikazivati filmove koji na bilo koji način kod putnika izazivaju osećanje straha i zabrinutost za ličnu bezbednost.

"Filmovi sa izrazito naslinim sadržajem ili kulturno netolerantni filmovi se generalno izbegavaju", saopštio je kompanijin predstavnik za štampu.

Film "Let" nije više u filmskoj ponudi na letovima kompanije Quantas, nakon što se završio period od tri meseca u kome je planirano njegovo prikazivanje.

Ovaj slučaj australijske avio kompanije nije jedini kontroverzni događaj koji se desio ove godine za vreme komercijalnih letova.

U februaru je let američke avio kompanije United Airlines iz Denvera za Baltimor bio prinudno preusmeren na čikaški aerodrom nakon što se jedna porodica žalila da se na ekranima iznad putnika prikazuje nasilan i seksualno eksplicitan film.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.