Izvor: B92

Aerodromi u Srbiji od danas primenjuju letnji red letenja u okviru kojeg će 25 aviokompanija obavljati redovni i čarter putnički aviosobraćaj na oko 50 linija, objavio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Srpska aviokompanija Jat Airways najavila je da će u periodu od 31. marta do 26. oktobra 2013. iz Beograda leteti do 33 grada u Evopi i na Mediteranu sa više od 260 letova nedeljno.

Tokom ovogodišnje letnje sezone Jat ervejz će povećati broj letova u regionu, pre svega ka tri odredišta u Hrvatskoj - Dubrovniku, Splitu i Puli, ali i ka Ohridu, Tivtu i Solunu.

Druga po veličini svetska niskotarifna aviokompanije EasyJet ove sezone počeće da leti iz Srbije na liniji Beograd-Milano, dok će mađarska lou-kost aviokompanija WizzAir sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" leteti na 14 linija.

Najveći broj aviokompanija leteće iz Beograda dok će sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" leteti dve aviokompanije - Montenegro Airlines do Podgorice i Sky Airlines na čarter letovima do Antalije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.