Izvor: B92

Granica između Bugarske i Grčke otvorena je za državljane Srbije, ali je granica između Severne Makedonije i Grčke otvorena samo za transport robe, navedeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Grčke.

Pitanje da li se iz Srbije može u Grčku i preko koje zemlje konačno je dobilo zvaničan odgovor.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić rekao je za portal Nova.rs da je pre oko sata od Ministarstva turizma Grčke obavešten o ovoj izmeni uredbe.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Grčke navedeno je da je ulazak preko Bugarske dozvoljen i za građane Srbije, uz nasumično testiranje na koronavirus. Ukoliko se ispostavi da je neko od testiranih pozitivan na koronavirus, biće smešten u karantin i stavljen pod nadzor u toku narednih od 14 dana.

“To je izmena koju je Vlada Grčke očigledno danas donela, nakon čega je zvanično postavljena na sajt”, objašnjava Seničić.

Kako je naveo, na ovaj način je samo dobijana zvanična potvrda, ali su građani Srbije celog dana nesmetano ulazili u Grčku.

Ekipa TV Prve je upravo danas prešla bugarsko-grčku granicu i opisala kako sada izgleda kako put, tako i procedura na granici. Opširnije o tome OVDE.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.