Opšti haos u najavi: Biće otkazano preko 600 letova?

Putnici na četiri aerodroma u Nemačkoj suočiće se u petak sa otkazanim letovima i kašnjenjima zbog štrajkova u poslednjem talasu industrijskih akcija koje su pogodile zemlju, sa 681 otkazanim letom.

Izvor: B92

Petak, 17.03.2023.

08:50

Opšti haos u najavi: Biće otkazano preko 600 letova?
Foto: biggaju/Shutterstock

Štrajkovi koji će biti održani na aerodromima u Dizeldorfu, Kelnu/Bonu, Štutgartu i Karlsrueu/Baden-Badenu rezultiraće otkazivanjem 681 leta, saopštilo je Udruženje nemačkih aerodroma (ADV). Njima će biti pogođeno oko 89.000 putnika.

Pregovori o platama i dalje su neuspešni

Sindikat Verdija pozvao je na štrajkove jer pregovori o platama u industriji bezbednosti vazduhoplovstva ostaju neuspešni, a sporovi o platama u javnom sektoru se nastavljaju.

Kako je saopšteno iz sindikata, štrajkovi se u pojedinim oblastima neće prekinuti do ranih jutarnjih sati u subotu. Operateri aerodroma savetovali su putnicima da provere status leta kod svog prevoznika ili turoperatora pre odlaska na aerodrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: