Za mesec dana više od 100.000 turista u bugarskom skijalištu

Skijalište Pamporovo zabeležilo je porast posetilaca od 30 do 40 odsto od početka skijaške sezone, izjavio je za BTA izvršni direktor Pamporovo AD Marijan Beljakov.

Izvor: B92

Nedelja, 09.01.2022.

14:11

Za mesec dana više od 100.000 turista u bugarskom skijalištu
Pamporovo Foto: Shutterstock/Iasen Doltshinkov

Više od 100.000 turista posetilo je rizort od decembra, pri čemu je zabeležen porast kako domaćih, tako i stranih turista.

Povoljne cene ski karata privukle turiste - hotelski kapaciteti skoro popunjeni

Usred pandemije koja je u toku, primećuje se promena na tržištu gde znatno manje turista dolazi kao deo organizovane grupe, rekao je on. VIše od 50 odsto skijaša su bugarski i strani turisti koji rezervišu svoj boravak samostalno, ne oslanjajući se na usluge turoperatora.

Zabeležen je porast posetilaca iz susednih balkanskih zemalja koji sami rezervišu ski odmor i dolaze sopstvenim prevozom. Takođe je registrovan porast turista iz Velike Britanije i Irske koji putuju u Pamporovo, a broj turista iz Rusije je takođe porastao ove zimske sezone.

U ski-objekte bez zelenog sertifikata

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: