Za dva dana Srbi mogu avionom u Grčku?

Grčka planira da 16. aprila postepeno ublaži restriktivne mere koje se odnose na dolaske iz inostranstva i da otvori devet aerodroma za letove iz zemalja Evropske unije i još pet zemalja koje nisu članice EU, a među njima je i Srbija, preneo je u utorak sajt "Keeptalkinggreece.com" pozivajući se na pisanje nekih grčkih medija.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2021.

08:20

Za dva dana Srbi mogu avionom u Grčku?
Foto: Profimedia

Ovu informaciju za sada nisu potvrdili vladini zvaničnici.

Cilj Grčke ostaje isti, a to je da se turizam otvori potpuno od 14. maja.

U prvoj fazi je planirano da se dozvole letovi aviona iz Evropske unije, kao i iz Srbije, SAD, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.

Izraelskim turistima su kapije otvorene još od 25. marta i oni ne moraju da ostanu u sedmodnevnom karantinu.

Tri najveće zablude o Grčkoj i Grcima u koje Srbi veruju

Prvi koji će dozvoliti internacionalne letove su aerodromi u Atini, Solunu i ostalim turističkim oblastima, a ostali međunarodni aerodromi bi trebalo da se otvore 14. maja.

Dolazak u Grčku bez sedmodnevnog karantina iz inostranstva zahtevaće da putnici pokažu dokaz o vakcinaciji ili negativan PCR test star do 72 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: