Ovde možete otići na piće kod Džoane Rouling / FOTO

Jedan škotski pab, sa tradicijom dugom 150 godina, dugo je nosio ime proslavljenog pisca, autora romana o detektivu Šerloku Holmsu, ser Artura Konana Dojla.

Izvor: B92

Petak, 05.01.2018.

16:32

Default images

A post shared by Ben McCusker (@bezzamcc) on

Nedavno mu je, međutim, dodeljena čast da ponese ime jednog drugog pisca, autorke romana o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru, književnice Džoane Rouling.

Edinburški pab "Konan Dojl" (The Conan Doyle) zvanično je rebrendiran od Nove godine i sada nosi ime "Dž. K. Rouling" (The J.K. Rowling), na šta ukazuje i promenjeni natpis iznad ulaza ispisan zlatnim slovima, kao i viseća tabla.

Kao dodatak ovoj promeni, na zidu je okačena slika Roulingove, za vreme ručka u pabu, na mestu na kome se nalazila ista takva slika "njenog prethodnika".
Promena imena je iznervirala stalne goste paba koji već danima svoje nezadovoljstvo izražavaju na društvenim mrežama, i pored toga što je ona samo privremena, piše Travel and leisure.

Naime, ona predstavlja jednu od aktivnosti u okviru proslave Nove godine, odnosno tradicionalnog višednevnog slavlja poznatog kao "Hogmanaj". Pabu će staro ime biti vraćeno 25. januara.

Međutim, za poslednjih nekoliko dana, "Artur Konan Dojl" je kod "Dž. K. Rouling" u goste privukao veoma veliki broj fanova Harija Potera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: