Sa dolaskom aprila zemlje širom Evrope počinju da se zagrevaju i polako pripremaju za letnju sezonu.

Ukoliko želite da uživate u Suncu i lepom vremenu tokom predstojećih praznika, posetite neku od sledećih destinacija u Evropi.

Malta

Malta privlači putnike iz Srbije tokom cele godine, posebno od kada su dostupni čarter letovi po povoljnim cenama.

Međutim, pored pristupačnog putovanja, Malta privlači turiste i zbog svojih prijatnih temperatura čak i u proleće. Prosečna temperatura u aprilu iznosi oko 20 stepeni, što će vam obezbediti idealne uslove za istraživanje ovog šarmantnog mediteranskog ostrva bogatog kulturom, istorijom i prirodnim lepotama.

Shutterstock/In Green

Kipar

Kipar je još jedna mediteranska država koju je idealno posetiti u aprilu. Porsečna temperatura iznosi oko 23 stepena, a neretko doseže i do 30 stepeni.

Kipar uveliko počinje da se "budi" u proleće tako da ćete u Nikoziji moći da uživate u prijatnoj živahnosti mediterana.

Možete da obiđete drevne ruševine i zamkove lagodnije nego tokom leta kada na Kipru zna da bude veoma vruće.

Shutterstock/kirill_makarov

Grčka

Na našoj listi nalazi se i Grčka, a ovom prilikom posebno izdvajamo Atinu zato što je upravo ovo doba godine idealno za posetu Akropolju.

Leta su u Atini izuzetno topla, a s obzirom da do Akropolja vodi poveći uspon, proleće će ipak biti prijatnije doba godine za uživanje u ovoj najznačajnijoj istorijskoj znamenitosti u Grčkoj.

Shutterstock/Neirfy

Italija

Jug Italije obiluje prirodnim lepotama, a na Siciliji možete da uživate u lokalnim specijalitetima, vinu, ali i brojnim drugim znamenitostima i naravno - moru.

Na Siciliji se nalazi i vulkan Etna, a teško ćete izdržati da posetite ovu neobičnu tvorevinu prirode tokom leta kada temperature dosežu i preko 40 stepeni.

Shutterstock/K. Roy Zerloch

Španija

Naravno tu je i Španija koja predstavlja malo skuplju opciju. Na nekim od destinacija u Španiji, kao što su Lanzarote, Gran Kanarija, Tenerife ili Ibica, možete čak i da se kupate u ovo doba godine.

Gran Kanarija je vulkansko ostrvo u Španiji, a nalazi se na samo 200 km od Maroka, zbog čega su temperature i u proleće izuzetno visoke.

Lanzarote je ostrvo u Atlantskom okeanu koje pripada Kanarskim ostrvima, a udaljeno je oko 125 km od Afrike.

Shutterstock/Mihai-Bogdan Lazar

Podeli:

Tagovi: