Izvor: B92.net

Kako se ove godine spajaju prvomajski i uskršnji praznici, koji se bliže, mnogi već uveliko biraju destinacije za prolećni mini-odmor.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija, govorio je upravo o tome u emisiji "150 minuta" na televiziji Prva, otkrivši koje destinacije Srbi biraju za ove praznike, te da li će nam za putovanje ove godine trebati više novca nego inače.

"Kao i u svim segmentima života, nažalost, porasle su cene i kada je o putovanjima reč. Naravno, razlika u cenama zavisi od smeštaja i prevoza, da li ćete ići autobusom, avionom... Što se tiče predstojećih praznika, veliki je izbor putovanja. Najčešće su to evropski gradovi, u nekom neposrednom okruženju, ima i nešto daljih", kazao je Seničić.

Kako navodi, najaktuelniji su evropski gradovi počev od Istanbula, preko Soluna, Temišvara, Sofije, Budimpešte, Praga, Beča, Berlina, severne Italije, a da kada su u pitanju gradovi u okruženju, Srbi mahom odlaze u Trebinje i Banjaluku.

"Zatim su tu i Mostar i Sarajevo, takođe Crna Gora postaje zanimljiva čim krene lepo vreme, Skoplje takođe. Izbor programa i cena je veliki, od dva do šest dana, cene variraju od 70  do 200 evra za autobuske aranžmane. Kada je reč o avionskim, tu su aktuelni Lisabon, Valensija, Malaga, Barselona, Madrid, Milano i mnoge druge", priča Seničić.

Detaljnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi i odgovorite nam u anketi ispod da li putujete.

Izvor: Prva

loader

Podeli: