Izvor: B92.net

Izvesni Crnogorac podelio je na društvenim mrežama jedan fiskalni račun koji ga je šokirao.

Naime, on je bio u Tivtu, u luksuznom rizortu Porto Montenegro, gde je u kafiću naručio dva espresa, jednu kiselu vodu i dve rakije. Ipak, kada je došao konobar da naplati račun, on se užasnuo cifrom.

Ovaj "trio" ga je koštao čak 24 evra, odnosno, kada se konvertuje u dinare - 2.800 dinara, što je zaista mnogo, čak i za primorje.

Čovek je bio prilično iznenađen, a ovaj račun je podelio na društvenoj mreži X, gde su mnogi komentarisali objavu.

"Volim Crnu Goru, svi znate, ali ovo je bezobrazluk. Naplatiti kiselu vodu 0.7l, sedam evra - baš ne bi smelo. Meni nije žao, za ovu državu bio život dao, ali što je mnogo, mnogo je", napisao je momak iz Crne Gore, a svi su mogli da vide u nastavku da kafa košta tri evra, a šljivivovica 5.5 evra.

U komentarima su ga jedni upitali šta je očekivao kada je odlučio da sedne u kafić u tako popularnom i opšte poznatom i skupom mestu, dok su drugi govorili da ni u najpoznatijim evropskim metropolama cene nisu tako visoke.

"Ni u Rimu espreso ne košta tri evra", "Ovo je klasično udaranje po ušima", "Kafa ne bi smela da košta više od 2.5 evra, a kisela preko četiri", "Šljiva skuplja nego Burbon", bili su samo neki od mnogobrojnih komentara iznenađenih Balkanaca ispod fotografije ceha koji je Crnogorac platio.

Podeli: