Tehnopolis 108: Mac je ponovo Mac

Izvor: Aleksandar Miladinoviæ

Sreda, 11.11.2020.

01:27

Tehnopolis 108: Mac je ponovo Mac
Appleu je trebalo 44 minuta da otvori novo poglavlje za Mac, a nama 26 da to ispratimo.

Poslednje bitne nedoumice za ovu godinu razrešene su događajem koji je Apple najavio zaštitnom rečenicom čoveka koji ga je odveo do zvezda. Ovog puta "još jedna stvar" je Apple Silicon, a sastoji se od četiri.

Obećanje koje smo dobili na ovogodišnjem WWDC-u (podsetite se ovde) održano je, stigli su prvi Mekovi zasnovani na Appleovom čipu za računare. Ime čipa je novo, M1 pogoni tri nova računara koji se zovu po starom: Macbook Air i Pro, i Mac mini.

Videli smo i čuli mnogo obećanja, bar 30% više brzine, bateriju koja traje ceo dan, a sve to deo je povratka u egzotiku, sopstveni svet koji je sam za sebe Mac nekada bio. Šta više, četvrta tranzicija vodi ga na mesto u kom postoji malo ko sem Applea, poslednja bitna stvar koja suštinski čini kompjuter sada dolazi iz Appleovih laboratorija.

Koje bi posledice ove značajne promene mogle biti za vas, bilo da volite Mek ili koristite nešto drugo, teme su 108. epizode Tehnopolis podcasta kojom zatvaramo ovogodišnju sezonu praćenja tehnoloških događaja dok su "vrući".

Hvala na slušanju!

Epizoda snimljena 10.11.2020.

Pratite Tehnopolis podcast:
RSS
Apple Podcasts
Google Podcasts

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: