Ovako izgleda učenje u najsavremenijoj Kembridž gimnaziji

Zbog svog sistema rada i brojnih prednosti koje nudi, Savremena gimnazija s ponosom važi za najmoderniju Kembridž gimnaziju u Srbiji i regionu, ali šta je tačno to što Savremenu čini stvarno drugačijom školom?

Izvor: PR ČLANAK
Podeli

Najmodernija tehnologija u učionici

Savremena gimnazija je Future Ready škola. Ona primenjuje svetske inovacije koje se tiču modernizacije obrazovnog koncepta, a u njoj je tehnologija postala sastavni deo načina učenja, što olakšava učenicima da prate nastavu i pomaže im u daljem napretku.

„Savremena učenike sprema za 21. vek, koji podrazumeva i digitalnu pismenost”, navodi direktorka škole Svetlana Belić Malinić i dodaje da je jedan od glavnih ciljeva Savremene gimnazije da obrazuje one koji oblikuju sutrašnjicu.

Intelligent Classroom za bolje razumevanje gradiva

Savremeni učenici časove prate u posebno prilagođenim učionicama koje su nastale kao odgovor na potrebe modernog doba. Intelligent Classroom je spoj primene novih tehnologija, interneta i različitih softverskih rešenja u učenju.

„Na interaktivnim tablama lekcije koje učenici usvajaju izgledaju mnogo jednostavnije, dok ih korišćenje interaktivnog stola podstiče na veće angažovanje i bolju saradnju sa svojim vršnjacima i profesorima”, ističu predavači Savremene gimnazije.

Ali, savremeni gimnazijalci teoriju oživljavaju i koristeći Samsung Gear VR naočare, Amazon Echo, 3D štampač, 3D skener i 3D olovku, čime njihovo učenje postaje daleko zanimljivije.

Dodatno usavršavanje i komunikacija sa profesorima ONLINE

Pored elektronskog dnevnika, kom pristupaju kada žele da se informišu o ocenama i načinu rada škole, učenici tokom savremenog školovanja internet koriste i za dodatno usavršavanje kroz kurseve engleskog jezika, matematike i efikasnog učenja na posebno osmišljenoj platformi koja je kreirana za njih.

U Savremenoj gimnaziji mladi, stručni i visokoobrazovani profesori sa učenicima komuniciraju i mejlom, zbog čega mnogo lakše pronalaze zajednički jezik, uklapajući se tako u njihovu svakodnevicu.

Način rada koji donosi velike uspehe

Ono čime se Savremena posebno ponosi jesu i uspesi njenih učenika, koje interesuju različite oblasti, počev od raznih sportskih disciplina, preko muzike, pa sve do nauke.

Tako su savremeni gimnazijalaci ove godine imali čast da budu deo zimskog seminara „Petnice”, postigli su odlične rezultate na geografskoj olimpijadi, takmičenjima iz engleskog i latinskog jezika, istakli se na muzičkim takmičenjima, a školu su ukrasili i brojnim medaljama sa takmičenja u košarci, fudbalu, odbojci, baletu, plesu, boksu, stonom tenisu, plivanju, vaterpolu, atletici i drugim sportovima, u čemu imaju stalnu podršku svojih profesora i mentora.

Odskočna daska za domaće i svetske fakultete

Na Cambridge International programu učenici mogu da steknu čak dve Kembridž diplome – ICE i AICE, koje im otvaraju vrata prestižnih univerziteta širom planete, a najambiciozniji mogu dobiti dvostruku diplomu ako se odluče za dvojezično školovanje na Kombinovanom – bilingvalnom programu. Pored ova dva programa, Savremena gimnazija nudi školovanje i na Nacionalnom programu.

Kako Savremena ima akreditaciju Univerziteta u Kembridžu, njeni učenici imaju časove na srpskom i engleskom jeziku, koji im olakšavaju upis na studije i nastavak školovanja bilo gde u Srbiji i inostranstvu.

Dve lokacije u Beogradu

Učenici Savremene imaju nastavu na dve lokacije u srpskoj prestonici – u popularnoj Palati Beograd, u samom centru grada, kao i u Šumatovačkoj ulici na Vračaru, u blizini Hrama Svetog Save.

Škole na obe lokacije su podjednako ekskluzivne i učenicima pružaju idealne uslove za postizanje odličnih rezultata. U Savremenoj je sve savremeno – od futurističkih prostorija, preko inovativnih predavanja, do kreativnih predavača, što je razlog zbog kog sve više roditelja želi da svoju decu upiše u ovu školu budućnosti.

Najkvalitetnije obrazovanje koje je dostupno svima!

Školovanje koje donosi međunarodno priznate Kembridž diplome više nije nedostižno za one koji žive u Srbiji. Umesto da novac izdvajate za ratu za automobil ili letovanje, možete ga uložiti u vrhunsko obrazovanje svog deteta u elitnoj Kembridž bilingvalnoj gimnaziji. Razmišljajte o budućnosti svog deteta na vreme.

Postanite deo Savremene gimnazije, najmodernije Kembridž gimnazije u Srbiji!

Obrazovanje

Želite da promenite posao? Možete, iako ste prezauzeti

Mnogi u Srbiji nisu zadovoljni svojim trenutnim zaposlenjem jer smatraju da mogu da postignu više. Iz tog razloga mnogo ljudi pokušava da pronađe posao sa većom zaradom i boljim uslovima, ali ne uspeva u tome. Naime, za bolje plaćene poslove potrebna su drugačija znanja.

it akademija | pr petak 11.01. 16:27

Ovo će biti najtraženije programerske pozicije u 2019.

Programiranje već nekoliko godina unazad važi za ubedljivo najperspektivnije zanimanje, a takav trend će se nastaviti i u 2019. godini.

Bez obzira na to što je popularnost ovog zanimanja porasla u prethodnom periodu, školovanih programera i dalje nema dovoljno, pa je ova oblast postala idealno rešenje za sve one koji su u potrazi za dobro plaćenim poslom.

it akademija | pr sreda 5.12. 16:52
strana 1 od 22 idi na stranu