Život

Ponedeljak, 25.05.2015.

22:52

Ćerke B. B. Kinga: Naš otac je otrovan

Dve naslednice nedavno preminulog legendarnog bluz gitariste B.B. Kinga koje su bile najotvorenije u opisima poslednjih dana velikog muzičara optužile su danas Kingove najbliže saradnike da su ga - otrovali.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Beta/AP (arhiva)

Kćerke Karen Vilijams i Pati King navode u dokumentu koji je njihov advokat stavio na uvid agenciji Asošiejted pres (AP) da su Kingova menadžerka Lavern Toni i Kingov lični asistent Majron Džonson ubili njihovog oca.

Sudski patolog Klark bolnice Džon Fjudenberg izjavio je danas da je autopsija na Kingovom balsamovanom telu obavljena juče i da će se na rezultate testova čekati do osam nedelja.

Poručnik lasvegaske policije Rej Stajber potvrdio je da detektivi iz odseka za ubistva vrše istragu po ovom pitanju. King je preminuo 14. maja u Las Vegasu, u svom domu.

Toni i Džonson odbili su da komentarišu tvrdnje Kingovih kćerki.

Sudski patolog rekao je da je Kingovo telo vraćeno u mrtvačnicu i da istraga neće poremetiti planirane komemorativne svečanosti koje bi trebalo da se održe u Memfisu, u Tenesiju, i u Indijanoli, u Misisipiju.

Počasna komemoracija zaslužnom muzičaru biće održana 27. maja u nezvaničnoj prestonici delte Misisipija Memfisu, Tenesiju, pa će potom Kingovo telo biti prebačeno u grad u kom je odrastao, Indijanolu, u Misisipiju. Mimohod pored tela biće omogućen 29. maja u Muzeju B.B. King u Indijanoli, dok će crkveni ispraćaj biti narednog dana u obližnjoj baptističkoj crkvi Bel grouv.

Muzičar, koji je osim slave i široke prihvaćenosti u karijeri zadobio 15 priznanja Gremi, biće sahranjen u muzeju koji nosi njegovo ime, u Indijanoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: