Kakva je budućnost nauke u Srbiji?

Vodeći naučnici i predstavnici svih instituta i univerziteta okupiće se u četvrtak, 17. aprila, kako bi diskutovali o budućnosti nauke u našoj zemlji.

Život

Izvor: N. B.

Sreda, 16.04.2014.

22:39

Default images

Centar za promociju nauke biće domaćin javne diskusije „Budućnost nauke u Srbiji“, koja se održava u četvrtak, 17. aprila, u 15 časova, u prostoru Naučnog kluba CPN-a, na inicijativu Instituta za fiziku u Beogradu. Diskusiji će prisustvovati predstavnici svih vodećih naučnih ustanova u Srbiji. Posmatrane u širem društvenom okviru, reforme naučnog sektora mogu biti presudne za ekonomski i društveni oporavak Srbije. Na Institutu za fiziku zato smatraju da je od ključnog značaja da se pokrene javna diskusija o budućoj strategiji naučnog i tehnološkog razvoja, koja bi naučnicima pružila mogućnost da daju stručne predloge, a donosiocima odluka olakšala pregled stanja u oblasti nauke i tehnologije kod nas.

Predstavnici Instituta će naučnicima izložiti Prilog za platformu naučno-tehnološkog razvoja Republike Srbije, kao osnovu za dijalog, sa idejom da sami naučnici dođu do konstruktivnog konsenzusa o budućem razvoju ovog sektora. U diskusiji će učestvovati i predstavnici vodećih naučnih ustanova.

Učesnici:
  • akademik Nikola Hajdin, predsednik SANU
  • dr Vladimir Bumbaširević, rektor Univerziteta u Beogradu
  • dr Miroslav Vesković, rektor Univerziteta u Novom Sadu
  • dr Aleksandar Belić, direktor Instituta za fiziku u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: