“Vanzemaljac iz Atakame” je čovek?

Smatran je dokazom postojanja vanzemaljskog života, ali naučnici kažu da je ipak reč o “čoveku”.

Život

Izvor: Daily Mail

Sreda, 24.04.2013.

09:53

Default images

Deset godina pošto su pronađeni ostaci minijaturnog “vanzemaljca” u Atakami, naučnici Stenford univerziteta snimili su dokumentarac “Sirius” o njegovom poreklu.

Neke od hipoteza bile su da je reč o abortiranom fetusu, pa čak i majmunu, ali je najpopularnija bila ta da se radi o biću sa druge planete.

U ponedeljak je dokumentarac “Sirius” imao svoju premijeru i u njemu je prikazan postupak utvrđivanja DNK ovog neobičnog stvorenja.

Prema analizama američkih naučnika na osnovu uzoraka iz koštane srži, utvrđeno je da je reč o “interesantnoj mutaciji” muškarca koji je posle rođenja živeo svega šest do osam godina.

“Mogu sa sigurnošću tvrditi da nije reč o majmunu. To je čovek – bliži ljudima nego šimpanzaa. Živeo je od šest do osam godina”, kaže Geri Nolan direktor odeljenja za biologiju matičnih ćelija na Stenford univerzitetu u Kaliforniji.

“DNK priča svoju priču, a sada imamo i kompjuterske tehnike koje nam omogućavaju da utvrdimo da li je ovo zaista čovek”.

Osim porekla ove neobične mumije, Sirius se bavi istraživanjem slučajeva viđenja NLO i poseta vanzemaljaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: