Život

Petak, 01.03.2024.

21:00

Scena koja je oduševila sve: Efendija održao oproštajni govor na sahrani srpskog sveštenika VIDEO

Rahim efendija Miratović, beranski imam, govorio je nad odrom protojereja-stavrofora Dragana Ristića na groblju u Beranama.

Izvor: B92

Scena koja je oduševila sve: Efendija održao oproštajni govor na sahrani srpskog sveštenika VIDEO
Foto: Marko Rupena/Shutterstock

Govoreći o njihovom prijateljstvu, koje je nadvladalo verske razlike, Miratović je istakao da je sa Ristićem bio pre svega dobar prijatelj.

"Posebno mi je ovaj čovek ušao u dušu, što je imao poverenja u mene. Kad mu je bilo teško, osim porodice, ili možda par vas, sa mnom je to delio", saopštio je on.

Ovo je primer da verske razlike nisu prepreka istinskom prijateljstvu, konstatuje se na Fejsbuk stranici Bijelo Polje online. Mnogo pozitivnih komentara je prikupio ovaj video, tako je jedan gospodin napisao: "Hvala dragom Bogu Allahu Dželešanuhu da vidimo nešto normalno i nešto ljudsko među normalnim ljudima, a ne samo nekakve podele. Da je Draganu laka zemlja, a efendiji i ostalima dug život. Brate, ovo je pravi suživot i poštovanje kao nekada.

Na to je replicirala Danijela: "Mi smo u suštini jedan dobar narod, ali su nas političari sa ciljem zavadili. Kad je nekom život u pitanju svi smo tu da pomognemo, ne gledamo ko je i odakle. Duboko poštovanje efendiji. Svako dobro od Gospoda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

23 h

Podeli: