Izgradnja Avalskog tornja

Život

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2006.

19:59

Default images

Izgradnja Avalskog tornja, za koju je prikupljeno više od milion evra, počeće 21. decembra, javila je Radio-televizija Srbije, u kojoj je potpisan ugovor o gradnji tornja.

Novi toranj nići će na Avali za 20 meseci, najavili su potpisnici ugovora - predstavnici Građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović", Direkcije za imovinu Srbije i RTS-a
Oni su čestitali srpskim firmama i građanima koji su darovali više od milion evra za gradnju tornja.

Toranj, srušen za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, izgrađen je 1965. i bio je jedinstven u svetu i visok blizu 203 metra.

"Primenjivaćemo najnovije tehnologije pri izgradnji ovakvih objekata i koristiti najsavremenije materijale, tako da će ovaj novi-stari objekat biti identičan prethodnom, ali po nekim perfomansama i bolji", najavio je Dušan Basara iz Građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović.

Ako sve bude teklo po planu, u vidiku sa Avalskog tornja moći će da se uživa od avgusta 2008. godine.
(Tanjug)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: