Reklamni spot izazvao reakcije: "Vreme je da se preselimo u Rusiju. Ne odlažite, zima dolazi" VIDEO

Ambasada Rusije u Španiji je objavila promotivni turistički video koji je postao predmet ismevanja, a u kojem naizgled ismevaju sankcije koje im nameće Zapad zbog invazije na Ukrajinu.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2022.

08:05

Reklamni spot izazvao reakcije:
Foto:EPA/ YURI KOCHETKOV

Prošlo je više od šest meseci od početka rata u Ukrajini i uprkos velikim gubicima koje su pretrpele njihove snage i strogim sankcijama koje su im nametnute, Rusi prave promotivan turistički spot. U petak je ruska ambasada u Španiji na svom Tviter profilu podelila video pod naslovom "Vreme je da se preselimo u Rusiju".

Klip, koji traje samo 53 sekunde, sadrži uglavnom klipove Rusije, ali su glas i scenario možda najzanimljiviji elementi.

Glas, koji govori na engleskom, ali sa gotovo stereotipnim ruskim akcentom, počinje porukom: "Ovo je Rusija".

Zatim nastavlja da promoviše "ukusnu kuhinju, lepe žene, jeftin gas, bogatu istoriju, svetski poznatu literaturu, jedinstvenu arhitekturu, plodno tlo, jeftinu struju i vodu, balet, jeftin taksi i dostavu, tradicionalne vrednosti, hrišćanstvo, gostoprimstvo i votku ."

Na kraju se pominje privreda koja "može da izdrži hiljade sankcija". Završava rečima: "Vreme je da se preselimo u Rusiju. Ne odlažite, zima dolazi".

Video je od tada postao viralan na društvenim mrežama, a mnogi ismevaju njegov sadržaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

265 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: