Biljana Srbljanović objavila prvi snimak spomenika Zoranu Đinđiću VIDEO

Dramaturškinja Biljana Srbljanović objavila je na svom nalogu na Tviteru prvi snimak spomenika Zoranu Đinđiću.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2022.

12:30

Biljana Srbljanović objavila prvi snimak spomenika Zoranu Đinđiću VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Biljana Srbljanović je koautorka spomenika zajedno sa vajarem Mrđanom Bajićem.

Njihov rad je osvojio prvu nagradu na međunarodnom konkursu za izradu idejnog rešenja obeležja Zoranu Đinđiću na budućem šetalištu – preuređenom Studentskom trgu. U nadmetanju za najbolje rešenje za spomenik 40 učesnika borilo se od marta, kada je dvostepeni konkurs raspisan. Posle prve runde, završene krajem juna, žiri je odabrao šest radova i njihovim autorima raspodelio nagradni fond od 19.000 evra. Na čelu žirija bio je Boris Podreka, a članovi su slikari akademici Dušan Otašević i Vladimir Veličković, vajar Mirsad Begić i arhitekta Milutin Folić.

Podsetimo, Skupština grada Beograda je na sednici 8. juna 2016. godine odluku da u Beogradu bude podignut spomenik premijeru dr Zoranu Đinđiću, na kojeg je izvršen atentat 12. marta 2003. godine i imenovala Odbor za podizanje spomenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: