Rusija zabranila Diznijev crtani jer je glavni lik gej

Ruski državni regulator za komunikacije Roskomnadzor upozorio je u petak firmu Walt Disney Co da u toj zemlji ne sme da prikazuje i promoviše kratki film "Out" čiji je glavni lik gej jer je u Rusiji zabranjeno prikazivati sadržaj koji su oni ocenili da je štetan za decu.

Život

Izvor: B92

Subota, 29.05.2021.

12:28

Rusija zabranila Diznijev crtani jer je glavni lik gej
Foto: lazyllama/Shutterstock

Roskomnadzor je saopštio da je Dizniju uputio pismo u kom tu kompaniju upozorava da je protivno ruskom zakonu izlagati decu sadržajima koji "podrivaju porodične vrednosti i promovišu netradicionalne seksualne odnose".

Nov napad na bajke: Snežanin princ možda završi kao Pepe le Tvor

"Out" je u SAD-u izašao na kanalu Disney+ u maju prošle godine. Produkcija Disneyja i Pixara, "Out" je sedmi film serijala SparkShorts i prvi kratki film obe firme u kom je glavni lik gej.

Psiholozi otkrili: Ovo su najštetniji crtani filmovi za decu

Dizni nije odmah odgovorio na upit za komentar.

U Rusiji su istopolni odnosi legalni, ali zakon iz 2013. zabranjuje "širenje propagande o netradicionalnim seksualnim odnosima" među mlađom populacijom.

Skandal Pepe le Tvor: "Umesto Tik Tokom, bavimo se junacima naše mladosti"

Organizacije za zaštitu ljudskih prava osudile su taj zakon, rekavši da je doprineo jačanju negativnog društvenog stava prema homoseksualnosti.

Jedan ruki tužilac u ponedjeljak zatražio je zabranu Instagram reklama modne kuće Dolce & Gabbana koje prikazuju istopolne parove kako se ljube.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

354 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: