Nije mogao da ćuti: Kraljica podržala istup princa Vilijama u javnosti

Tokom jučerašnje posete jednoj školi u istočnom Londonu, vojvoda od Kembridža stao je u odbranu kraljevske porodice, čime je postao prvi član koji je javno progovorio o intervjuu koji su Megan Markl i princ Hari dali Opri Vinfri, a koji je uzburkao svetsku javnost. Navodno, kraljica je podržaa Vilijama u ovom istupanju.

Život

Izvor: B92

Petak, 12.03.2021.

11:00

Nije mogao da ćuti: Kraljica podržala istup princa Vilijama u javnosti
EPA-EFE/Brian Lawless / POOL

Princ Vilijam i njegova supruga Kejt navodno su duboko uznemireni intervjuom u kom je Megan optužila neimenovanog člana porodice da je izrazio zabrinutost zbog boje kože njene bebe.

Nakon gotovo dvodnevne ćutnje, kraljica Elizabeta je u utorak uveče objavila pažlivo sročenu izjavu u kojoj navodi da ju je intervju rastužio, ali i da se kraljevska porodica "nekih stvari i događaja seća drugačije", prenosi T portal.

Kraljica je nakon toga stvar preuzela na sebe, najavivši da će lično razgovarati sa Harijem, a osoblju, koje je takođe potreseno bombastičnim intervjuom, zabranila je javne istupe na tu temu.

U sklopu projekta mentalnog zdravlja učenika, koji je Kejt pokrenula u osnovnim školama 2018. godine, princ Vilijam i Kejt su posetili školu u istočnom Londonu, gde su ih sačekali novinari sa brdom pitanja, a Vilijam je izjavio kako "njihova porodica nije rasistička".

Takođe, rekao je i da nije još razgovarao sa svojim bratom Harijem, ali da planira to da učini.

Izvori bliski palati kažu da je Vilijam vrlo dobro postupio, s obzirom na emocije i ogroman značaj cele priče, a Dejli mejl piše kako su Bakingemska palata i Klarens Houms, zvanični domovi kraljice Elizabete II i princa Čarlsa, podržali Vilijamov istup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: