Seo na skulpturu da se slika i polomio je, a onda otišao kao da se ništa nije dogodilo VIDEO

Austrijski turista koji je tokom fotografisanja oštetio skulpturu venecijanskog vajara Antonija Kanove u jednom muzeju u regionu Veneto identifikovan je, saopštile su italijanske vlasti.

Život

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

09:29

Seo na skulpturu da se slika i polomio je, a onda otišao kao da se ništa nije dogodilo VIDEO
Ilustracija/Foto: depositphoto/Iakov

Policija je uspela da pronađe 50-godišnjeg muškarca koji je snimljen video-nadzorom u subotu, kada je zbog fotografisanja seo i naslonio se na statuu "Paulina Borgeze" u muzeju Gipsoteka Kanovijana u Posanju.

Italijanski mediji preneli su da snimak pokazuje da je on oštetio to umetničko delo pošto je skliznuo prilikom pokušaja da ustane, a zatim otišao bez reči kao da se ništa nije dogodilo.

Nakon što je identifikovan, navodno se izjasnio da je voljan da plati odštetu, a prema navodima italijanskih medija, u incidentu su polomljeni nožni prsti na statui.

Još nije završena procena štete koja je pričinjena na statui Antonija Kanove "Paulina Borgeze kao Venera" koja je izvajana u periodu između 1804. i 1808. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: