Vajnstinovi advokati upozoravaju: "Neće preživeti u zatvoru"

Advokati slavnog holivudskog producenta Harvija Vajnstina, kojem je juče sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od 23 godine, upozoravaju da njihov klijent nije u stanju da bude u zatvoru. Oni su naveli da da će producent najverovatnije zbog lošeg zdravstvenog stanja da umre u zatvoru.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 12.03.2020.

13:33

Vajnstinovi advokati upozoravaju:
Foto: GettyImages, Jeenah Moon / Stringer

Naime, Vajnstinovi advokati, piše britanski "Miror", navode da mu je potrebno da, pored ostalih lekova koje dnevno uzima, prima i injekcije u oči. Sudija nije uzeo u obzir molbu odbrane da se smanji kazna zbog humanitarnog rada kojim se producent bavio. Odbrana je takođe molila da se uzmu u obzir i njegova deca, te predložila najmanju kaznu zatvora od pet godina, predlog koji je sud odbacio.
Foto: Gettyimages, Scott Heins / Stringer
Producent je i dalje na lekovima koje je počeo da uzima posle neuspele operacije u decembru, nakon koje je počeo da koristi pomagala za hodanje. Takođe se žalio u februaru na bol u grudima, zbog kog je završio u bolnici.

Vajnstina su po izricanju presude prebacili u zatvor Rajkers, ali nakon što se osoblju zatvora opet požalio na bolove u grudima, prebacili su ga u bolnicu, gde je, prema navodima "Mirora", i proveo noć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: