Skupljaju novac za putovanje po Africi putem interneta, jer posao za njih "nije opcija"

Jedan mladi bračni par iz Nemačke našao se na meti kritika pošto je od svojih pratilaca na Instagramu zatražio da sakupe 10.000 evra za njihovo putovanje u Afriku, priznajući da ne žele sami da zarade novac za putovanje - jer posao za njih "nije opcija".

Život

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2019.

12:45

Default images

Katalin Onk i njegova supruga Elena Engelhart do sada su već proputovali Indoneziju, Italiju, Francusku, Novi Zeland i Australiju. Oni sada žele da se na biciklima otisnu kroz Afriku, za šta im je potrebno nešto više od 10.000 evra.

Oni su, zbog toga, otvorili GoFundMe stranicu putem koje sakupljaju donacije, a svoj cilj promovišu i preko profila "Another Beautiful Day" na Instagramu, koji ima 34.500 pratilaca.

Njihova putovanja uglavnom finansira Katalinova majka, koja radi dva posla. To priznanje, međutim, ne nailazi na dobar prijem među njihovim pratiocima, piše Dejli mejl.

"Tvoja mama radi dva posla da bi ti platila putovanja! Zar ne misliš da to utiče na njeno mentalno zdravlje? Tužno je što to nije šala. Smešno je to koliko si ti samo sebi važan", jedan je od brojnih komentara na njihovom profilma.
Katalin, međutim, tvrdi da on od majke nije tražio novac, već da ona sama insistira na tome da mu ga daje.

"Mama, samo da znaš, nismo samo mi ti koji imaju koristi od tvog novca, već i stotine drugih", rekao je on.

Katalin smatra da bi on i Elena mogli da rade kao modeli i da na taj način zarade novac, ali kaže da ne žele da promovišu konzumerizam.

Ovaj par insistira na tome da svojim putovanjima želi da "pokaže svu lepotu naše planete i njenih stanovnika, ali i njenu ružnu stranu", kao i da je jedan od ciljeva njihovih putovanja podizanje svesti o metalnom zdravlju, navodi San.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: