Medved oterao niz liticu stado od 200 ovaca

U pokušaju da pobegne od medveda, stado od od 200 ovaca strmoglavilo se sa litice u Pirinejima, prenosi Gardijan.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 23.07.2017.

14:55

Medved oterao niz liticu stado od 200 ovaca
Foto: Thinkstock

Tri decenije nakon što su lovci u Francuskoj istrebili mrke medvede, francuska vlast ih je ponovo nastanila u ovoj planinskoj regiji. Ipak, za jednog farmera u Kuflenu, ova odluka se pokazala pogubnom.

Nakon što je medved napao jednu ovcu iz njegovog stada, 209 životinja je u napadu panike pojurilo ka litici, padajući pravo u smrt.

Tela 169 ovaca pronađena su u podnožju litice u španskom selu Ljadore, dok su ostale mrtve životinje pronađene u Francuskoj.

Iako je francuska vlada saopštila da će kompenzovati finansijski gubitak farmera, događaj je izazvao oštru reakciju lokalne zajednice farmera.

“Pastirstvo, koje održava biodiverzitet i planinski život, nikako ne ide ruku pod ruku sa ponovnim nastanjivanjem velikih predatora u ovoj oblasti”, saopštila je "Confédération Paysanne de l’Ariège".

U sličnom incidentu prošle godine nastradalo je 130 ovaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: