Umesto braka desetogodišnji ugovor o vezi

Danas u svetu u proseku više od trećine brakova završava se razvodom. Izgleda kako je ostajanje u braku do kraja života nerealno pa upravo zbog toga stručnjaci savetuju parovima da se umesto za brak odluče za desetogodišnji ugovor o vezi.

Život

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2016.

08:08

Umesto braka desetogodišnji ugovor o vezi
Foto: Thinkstock

Parovi koji se odluče za desetogodišnji, umesto na celoživotni bračni ugovor, bolje dogovaraju podelu poslova, naročito finansija, i ponovo razmatraju svoju budućnost po isteku ugovora.

Ovakvi ugovori bi, prema mišljenju stručnjaka, sprečili nezgodne brakorazvodne parnice kojih najviše ima upravo nakon desete godišnjice braka, piše Independent.

Desetogodišnji ugovor o vezi bio bi najbolje rešenje za parove koji ignorišu statistiku i prepuštaju stvari slučaju. Mnogi parovi ustvari, kako kažu bračni savetnici, ne veruju da u njihovom slučaju može doći do razvoda braka, niti uzmu vremena da razmisle i pokušaju da reše problem kada već do njega dođe.

Većina parova ostaje u braku zbog dece, zbog drugih ljudi, ili jednostavno završe kao najveći neprijatelji tokom brakorazvodne parnice, s obzirom na to da ne uspeju da ispune obećanje o zajedničkom životu "dok ih smrt ne rastavi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: