Sakašvili: Od predsednika do hipstera

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, koji se nalazi u egzilu od 2008. godine, živi u jednom od najživopisnijih delova Njujorka, bruklinškoj četvrti Vilijamsburg.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

09:44

Default images

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili živi u njujorškoj trendi četvrti gde zajedno s hipsterima posećuje kafiće i buvlje pijace, piše danas Njujork
tajms
.

Sakašvili u samoizgnanstvu u Vilijamsburgu u Bruklinu planira trijumfalni povratak u domovinu, mada mu je u Gruziji srozana popularnost, a suočen je i s optužbama za kršenje ljudskih prava i pronoveru državnog novca, piše Tajms.

Bivši gruzijski predsednik kaže da piše memoare, da se sastaje s američkim zvaničnicima poput republikanca Džona Mekejna i pomoćnice državnog sekretara Vikotrijom Nuland, bivšim direktorom CIA Dejvidom Petreusom, kao i da uskoro očekuje posetu bivšeg predsednika Francuske Nikole Sarkozija.

Ipak, Sakašvili nalazi vreme i da odlazi u kafiće u tom kraju za koji kaže da je dosta skup, premda sebe ne smatra siromašnim. On je rekao da se vozi podzemnom železnicom, da vozi bicikl i posećuje ulične buvlje pijace.

"Tu su hipsteri. Ali ipak zarađuju tone para, žive ugodno i uspevaju u životu. Više nisu na margini društva", kaže Sakašvili.

Bivši gruzijski predsednik koji je poveo rat protiv Rusije 2008. zbog dve separatističke oblasti kaže da je ruski predsednik Vladimir Putin upao u zamku u Ukrajini. "To je Putinov kraj", kaže Sakašvili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: