Preminuo glumac Željko Mavrović

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Željko Mavrović preminuo je u 75. godini.

Izvor: B92

Nedelja, 23.01.2022.

09:33

Default images

Željko je rođen u Beogradu 1947. godine, diplomirao je na Akademiji za pozorište, film i televiziju u Zagrebu 1975. Iza Mavrovićeva ostaju mnogobrojne uloge i likovi, poput sveštenika Alberta u "Bitangama i princezama" ili čuvara zatvora u "Počivali u miru", inspektora Bane u "Običnim ljudima", psihijatra u seriji "Cimer raj".

Iza Mavrovićevog bogatog glumačkog opusa ostaju brojne uloge i likovi, poput sveštenika Alberta u Bitangu i Princezama ili zatvorskog čuvara u Počivali u miru, inspektora Banea u Običnim ljudima, psihijatra u seriji Cimer iz raja.

Tu su i njegove TV uloge u filmovima: Ljubav u zaleđu, Ptice nebeske, Putovanje u vuka, Neosvojeni grad, Scene iz porodičnog života, Mačak pod šlemom i Punom parom.

Među ulogama u filmu su: Sonja i bik, Noćni brodovi, Maks Šmeling, Duga mračna noć, Capuccino zu Dritt, Srce nije u modi, Novogodišnja pljačka, Pont Neuf, Tamburaši, Provedite se, druže, Otkupitelj i Kuća.

Brojne su i njegove sinhronizacije, mnoge u dečjim filmovima.

Željko Mavrović je većinu svojih glumačkih uloga ostvario živeći i radeći u Zagrebu, u zagrebačkim pozorištima, a poslednje godine života proveo je u Trsteniku, u opštini Marija Gorica u Zagrebačkoj županiji.

Letovao je u Bribiru, odakle je bio rodom po majci, i u Novom Vinodolskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: