Prostitucija i njene kandže: "Te devojke su nezrele", "Društvo dozvoljava te oglase" VIDEO

Čini se da je šokantan oglas na sajtovima za zapošljavanje, u kome se traže mlade i atraktivne devojke za druženje sa inostranim biznismenima, samo jedan od načina da mlade devojke krenu putem prostitucije. Psihološka ranjivost čini ih lakim plenom, ali neretko i svesno ulaze u to zbog lake zarade.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

15:50

Prostitucija i njene kandže:
Foto: Printscreen/Prva TV

"Zarada je dobra, radno vreme fleksibilno, a diskrecija zagarantovana", piše u pomenutom oglasu, a zvuči kao ponuda za lepši i bolji život.

Nevena Mitić, koju u Holandiju nije povukao oglas ali jeste ljubav, zbog koje je završila u kandžama prostitucije, kaže za Televizjiu Prva da sve priče na tu temu počinju isto - ponudom koja zvuči kao san.

"Kada nemate drugi izlaz, kada dolazite iz siromašne porodice u kojoj je sukob postao svakodnevna pojava, to je lakši put", kaže Nevena Mitić.

Da problem ima osnov u porodici i pogrešnim vrednostima koje mlade devojke imaju, potvrđuje i psihologica Ljiljana Jagodić.

"Društvo kao celina dozvoljava da se takvi oglasi pojave. Sistem i policija na to ne reaguju, ali upravo roditelji mogu da pripreme svoju decu. Mlade devojke dolaze na ideje o brzoj zaradi zato što su zanemarena deca", objašnjava Ljiljana Jagodić.

"Da je tada postojao oglas, javila bih se. I ja sam bila zanemareno dete", dodaje Nevena Mitić.

Ona dodaje i da je lakše upasti u zamku jer oglas, konkretno, neće ukazati na prostituciju, već na to da vam se pruža posao iz snova.

Psihologica kaže da ljudi koji organizuju radnje u vezi sa prostitucijom dolaze sa margine društva i imaju sociopatsku ličnost. Sa druge strane, nisu samo devojke koje imaju emocionalne probleme podložne da postanu njihove žrtve, već ima i onih koje samo žele laku zaradu.

"Te devojke su nezrele, nesvesne svojih sposobnosti i lako ih je zavesti. Zašto bi radila u nekoj kancelariji za platu koju može da zaradi za jedan sat? One nemaju samopoštovanje, koje se gradi u porodici", zaključuje Ljiljana Jagodić.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: