Ivan je skočio u reku i spasao lane koje se davilo VIDEO

Ivan Mezga iz Slakovaca skočio je u Muru kako bi spasao lane koje se davilo u reci. Ovaj 21-godišnjak je sa svojim prijateljima Karlom i Ivom krenuo na druženje u prirodu kod Križovca, a onda se dogodilo nešto što će sigurno pamtiti čitav život.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2020.

13:21

Ivan je skočio u reku i spasao lane koje se davilo VIDEO
Foto: Getty Images, Ian MacNicol / Stringer

"Kad smo stigli na Muru, smestili smo se uz obalu. Ugledali smo maleno lane koje se utapa u dubokoj, hladnoj i muljevitoj vodi", rekao je Ivan.

"Pustili smo taj glasovni video srne kako se odaziva, a lane je zaista to čulo i krenulo je polako prema nama. Tada sam odlučio da skočim u vodu po to lane, bez razmišljanja. Kad sam konačno doplivao do njega, osetio sam olakšanje, iako mi je i dalje fizički bilo teško. Taj osećaj ne mogu opisati rečima. S njim sam plivao do obale, pokušavao sam mu glavu držati sve vreme iznad vode", ispričao je Ivan za "eMedjimurje".

Kad je stigao blizu obale, u pomoć mu je priskočio prijatelj Karlo.

"Nismo znali tačno što treba da radimo, prvi put smo se našli u ovakvoj situaciji. Oživljavali smo ga, činili smo sve kako bi to malo biće ispljunulo vodu koje se nagutalo. Počelo je da diše normalno, a mi smo bili neopisivo srećni. Zamotali smo ga u ćebe i zvali smo Lovačko društvo iz Vratišinca", kaže Ivan.

Lane se sada nalazi kod lovočuvara i zdravo je. A Ivan i dalje redovno zove lovočuvara i proverava kako je lane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: