Utorak, 12.11.2019.

18:22

Žive same u napuštenom selu, skoro im je 90 godina i ne razgovaraju jedna s drugom VIDEO

Planinska sela u Srbiji već nekoliko decenija odumiru... Tako su u Brođanici kod Grdelice ostala samo dva stanovnika, tačnije stanovnice - Velika i Brana.

Izvor: B92

Žive same u napuštenom selu, skoro im je 90 godina i ne razgovaraju jedna s drugom VIDEO
Foto: Printscreen / O2 TV

Velika Stojković i Brana Stajković kažu da ih samoća ubija. I pored toga što njihove kuće i dvorišta razdvaja samo obična ograda - one ne razgovaraju jedna s drugom.

Starice su više od sedam decenija živele u slozi. Pre šest meseci, međutim, kada je umro Branin suprug, posvađale su se.

I Velika (87) i Brana (89) priznaju da se na planini teško živi, pogotovo kada ostanete sami. Osim njihovih, sve kuće u Brođancima su napuštene.

"Bolest ćeš lako da izlečiš lekovima, a samoću ni sa čim!", kaže Brana.

Priču o Veliki i Brani pogledajte u prilogu televizije O2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: