Jesu li ljudska prava apstraktna i koliko se u Srbiji zapravo poštuju?

Danas se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava. Koliko se u našoj zemlji poštuju ljudska prava, da li je tolerancija reč koju sve više razumemo, sa kakvim se predrasudama još susrećemo, u kojoj meri nas različitost čini bogatijim društvom, samo su neka od pitanja za Brankicu Janković, poverenicu za zaštitu ravnopravnosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2018.

12:00

Jesu li ljudska prava apstraktna i koliko se u Srbiji zapravo poštuju?
Foto: Thinkstock/ilustracija

"Daleko se odmaklo uprkos svim izazovima koji su sve teži i teži poslednjih godina. Sve više naših građana, ali i svuda u svetu, razumeju šta znači koncept građanskih prava. Vreme u kojem živimo je toliko teško pa mi se čini da ljudi malo više gube veru u tu priču o ljudskim pravima i misle da je to neka apstraktna priča koja zapravo i jeste apstraktna ako ih vi ne pošutjete i ako se previše često susrećemo sa kršenjem tih prava”, rekla je poverenica.

Ona, međutim, ističe da građani znaju da mogu da zatraže zaštitu svojih ljudskih prava, a dodaje da je pitanje zašto se češće ne traži njihova zaštita.

Ko najviše diskriminiše u Srbiji, pogledajte u prilogu ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: