TV cenzurisala nastup Albanije, oduzeta joj licenca za prenos

Organizatori takmičenja za Pesmu Evrovizije zabranili su kineskoj Mango TV da prenosi drugo polufinale u četvrtak i finalno veče u subotu jer je cenzurisla nastup Irske i Albanije na prvoj polufinalnoj večeri zbog LGBT performansa.

Izvor: B92

Petak, 11.05.2018.

17:15

TV cenzurisala nastup Albanije, oduzeta joj licenca za prenos
Foto: YouTube screenshot

To nije u sklopu vrednosti Evropskog emiterskog saveza, inkluzije i ponosne tradicije proslavljanja raznolsikosti kroz muziku, navedeno je u saopštenju EBU.

Mango TV nije komentarisala odluku koji je tražio CNN.

Irska pesma je ljubavna pesma koja govori o vezi izmedju dva muškarca i ima dva muška plesača na sceni, dok je albanski nastup cenzurisan zbog tetovaža.

Prema smernicama objavljenim u Kini 2016. godine, homoskesualnost je nenormalno seksualno ponašanje neprikladno za kinesku televiziju kao i incest, seksualno zlostavljanje i "perverzije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: