Ljubav sa robotom nas vodi u odumiranje? VIDEO

Savremena tehnologija ulazi u sve pore društva. Na američkom tržištu pojavila se i robot-žena sa idealnim proporcijama, savršenog izgleda, koja govori i pruža nežnosti.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.12.2019.

10:57

Ljubav sa robotom nas vodi u odumiranje? VIDEO
Ilustracija/Foto: julos/depositphotos

Taj novi predmet košta nekoliko hiljada dolara, ali će moći i da se rentira. Kuda ide ovaj svet, hoće li se u budućnosti i sa robotima voditi ljubav, da li se time podstiče usamljenost, otuđenost?

"Mislim da je ishod neizvestan. Ovakva vrsta aktivnosti odgovara biznisu, odgovara novcu i tržištu. Nažalost ima interesenata bez obzira na cenu... Nadajmo se da su ovo anomalije i da je ovo još samo još jedna igračka koju će ljudi koristiti", rekla je za TV Prvu psihijatar Gordana Nikić.

Budemo li živeli sa robotima, dodaje, živećemo u "svetu samih ljudi".

"Nadam se da će sa tehnologijom jačati i humanistički aspekt, a to je da se zajedno svi potrudimo da sačuvamo ono što je duboko ljudsko", objasnila je dr Nikić.

"Ovo nas sigurno vodi u belu kugu i odumiranje... Sama suština je da mi počinjemo virtuelno da živimo", rekao je urolog-seksolog prof. dr Aleksandar Milošević.

Pitali smo i vas da li biste vodili ljubav sa robotom i više od 60 odsto je odgovorilo "da".

Pogledajte više u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: