Četvrtak, 22.02.2007.

15:28

Zorba

Na ne baš najsrećnijoj lokaciji (problem s parkiranjem, preporučujemo taksi), već nekoliko godina unazad „Zorba“ služi hranu ujednačenog kvaliteta.

Izvor: B92

Default images

Adresa: Kraljice Marije 71 (bivša 27. marta), Beograd

Tel: 011 337-6547 
E-mail: zorba@net.yu
Web: www.zorba.co.yu 

Radno vreme: 11.00-00.00
Kartice: Visa, Maestro, Master, Dina Card
Prevoz: Bus - 65, 79 Trolejbus - 48, Tramvaj - 2, 5, 10
Parking: Trotoar

Obrok za dvoje, bez vina: srednje-niska cena
Simpatičan enterijer (na prvi pogled podseća na prodavnicu nameštaja Ikea) pruža veoma prijatnu atmosferu, gužva je prilična, a gosti uglavnom internacionalni. Jelovnik je raznovrstan, a obavezni kuver predstavljao je miks od dve salate: melitzano salate (od patlidžana) i salate s belim lukom koje se savršeno slažu uz tostirane hlepčiće koji se ovde mese sa crvenom paprikom i crnim maslinama.

Kao toplo predjelo izuzetan je patlidžan punjen sirom i zapečen u rerni, ili paprike punjene feta sirom.

Od glavnih jela možete da se odlučite za dnevnu ponudu koje nema u jelovniku, a reč je o kelaidi, ili teletini sa sirom, paradajzom i paprikom zapečenoj u rerni, koja se služi sa pečenim krompirom i koja je bila veoma mekana i sočna, premda za nijansu masnija, i za vodino psito, odnosno junetinu špikovanu pistaćima u tamnom sosu, a kao prilog se služe kroketi od krompira.

Ako stignete do deserta, ne propustite kolač rota od celih jabuka na tankoj kori natopljen prelivom koji je, kako piše u jelovniku, pripremljen po tajnoj recepturi koju ima svega pet restorana u svetu. Služi se sa toplim sladoledom i istopljenom karamelom. Za osećaj sitosti i kvaliteta hrane, cene u „Zorbi“ su razumne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: