Najstariji nemački nosorog slavi 50. rođendan: Iako je ostala bez zuba, Natala se odlično drži FOTO

Zoološki vrt u nemačkom Dortmundu proslavio je 50. rođendan najstarijeg nemačkog nosoroga, ženke Natale.

Izvor: B92

Subota, 05.10.2019.

15:31

Najstariji nemački nosorog slavi 50. rođendan: Iako je ostala bez zuba, Natala se odlično drži FOTO
Foto: Depositphotos/ilustracija/max8xam

Natala je rođena u septembru 1969. u Južnoj Africi, a u Dortmundu živi od 2006. godine, objavile su gradske vlasti.

Natala je jedna od četiri najstarijih pripadnika svoje vrste u Europi.

"Nosorozi koji žive u divljini obično ne dožive te godine", navodi portparol gradskih vlasti. Natalin tačan datum rođenja nije poznat, ali se zna da je uhvaćena 2. septembra 1970. u Južnoj Africi. Trgovac životinjama doveo ju je u zoološki vrt Ruhr u gradu Gelsenkirčenu, na severozapadu Nemačke.

Potom je Natala živela u Muensteru, Erfurtu i Šverinu da bi se napokon skrasila u Dortmundu. Majka je petoro mladih nosoroga, piše jutarnji.hr. U dortmundskom zoološkom vrtu svoje pozne godine Natala provodi u društvu tri nosoroga.

"Uprkos godinama, Natala dobro izgleda", navodi portparol. Ako je lepo vreme, ponekad se pridruži mladim ženkama nosoroga u jurnjavi na otvorenom području zoološkog vrta. Natala je teška oko dve tone iako je poslednjih godina smršala zbog ulaska u starije životno razdoblje. Takođe, pati od problema sa zubima i već je izgubila kutnjake.

Kako bi obeležio okrugli rođendan svoje velike štićenice, zoološki vrt sprema se da u nedelju organizuje dan posvećen nosorozima, tokom kojeg će posetioci moći da nauče nešto o tome kako se drže i čuvaju nosorozi, a takođe i o pretnjama s kojima se suočavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: