Da li će 2019. biti izgrađeno groblje za kućne ljubimce u Beogradu?

Nedavno je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio izgradnju groblja za kućne ljubimce na Novom Beogradu. Najavio je da će gradnja početi sledeće godine.

Izvor: B92, petface.net

Četvrtak, 29.11.2018.

13:04

Da li će 2019. biti izgrađeno groblje za kućne ljubimce u Beogradu?
Foto: Thinkstock

To je bio povod za portal Petface.net da se obrati gradskoj upravi, a odgovori su stigli iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

"U Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u toku je izrada Urbanističkog projekta, Projekta za građevinsku dozvolu i Projekta za izvođenje radova na izgradnji groblja kućnih ljubimaca u Bloku 51", navodi se u odgovoru.

Oni ističu da su Urbanistički projekat i projekat parcelacije dostavljeni nadležnom organu na potvrđivanje i u toku je javna prezentacija predmetnog urbanističkog projekta.

"Potvrđivanje urbanističkog projekta i završetak izrade tehničke dokumentacije je uslov za dobijanje daljih saglasnosti radi pribavljanja građevinske dozvole", objašnjavaju iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Raspisivanje javne nabavke za izvođenje radova biće moguće po završetku izrade tehničke dokumentacije i pribavljanju neophodnih saglasnosti za ove radove.

"Izmenama i dopunama programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2018. godinu nisu predviđena sredstva za izvođenje radova na izgradnji groblja kućnih ljubimaca u Bloku 51", zaključuju u Direkciji.

Prethodna obećanja

Podsetimo da je bivši gradonačlenik Beograda, Siniša Mali najavio da će groblje za kućne ljubimce biti izgrađeno još 2016. godine, a od tog obećana prošlo je tri godine, s obzirom na to da je dato u oktobru 2015. godine.

Govoreći o tom projektu Mali je rekao da je Grad Beograd metropola koja nema takvo groblje, a koje će se nalaziti na Bežanijskoj kosi.

Takođe je najavljeno da je plan da groblje ima oko 2.200 grobnih mesta, prostor za rozarijume i kolumbarijume, “vrt sećanja” za rasipanje pepela i spomen-park namenjen za životinje iz zoo-vrta.

U Beogradu postoji plan za izgradnju groblja za kućne ljubimce čak od 1996. godine. Taj plan je predviđao da se ono izgradi u Bloku 51, ali do danas nije realizovano.

Sada ponovo stojimo pred novim obećanjem i videćemo šta će sa njim biti.

Ostaje nam samo da čekamo kako bismo videli da li će se ovo obećanje ispuniti, a Beograđanima je ovaj projekat neizmerno potreban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: