"Po prvi put nema liste čekanja za lečenje pacijenata sa karcinomom dojke"

Kako je najavila pres-služba predsednika, na pres-konferenciji u 11 sati u Predsedništvu Srbije učestvuju i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Iako je fokus konferencije analiza rezultata u prethodnom periodu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je i važne vesti koje su vezane za onkološke pacijente.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 07.08.2020.

11:28

Foto: Printskrin/B92 TV

Aleksandar Vučić je istakao da moramo i u uslovima pandemije voditi računa i o drugim pacijentima, pre svega onkološkim, hroničnim i kardiovaskularnim pacijentima kao i o dijabetičarima.

Dodaje da je vrlo važno znati da su u ovom periodu bolnice primale sve urgentne slučajeve, posebno onkološke i hronične bolesnike.

"U Onkološkom institutu u Beogradu, koji je najtraženiji za to, po prvi put nemamo listu čekanja za lečenje karcinoma dojke", izjavio je Vučić, dodajući da je nekada bilo i do šest meseci čekanja.

Ističe da će Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa izgraditi dva dodatna onkološkog bloka sa dva nova akceleratora u kojima će se obavljati hemoterapija i terapija zračenjem.

Zaključuje da treba pripremiti KBC Bežanijska kosa za jesen na što bolji način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: